JORNADA: Les violències sexuals als espais públics d’oci: d’objectes a subjectes

JORNADA: Les violències sexuals als espais públics d’oci: d’objectes a subjectes

JORNADA: Les violències sexuals als espais públics d’oci: d’objectes a subjectes

JORNADA: Les violències sexuals als espais públics d'oci: d'objectes a subjectes

Fecha/Hora
26/10/2017
9:15 am - 2:30 pm

Ubicación
La Cuina - Espai Francesca Bonnemaison // Barcelona


L’Observatori Noctámbul@s dinamitza l’espai de reflexió sobre “Formació i Sensibilització” d’aquesta jornada.

La jornada, organitzada per l’Oficina de les Dones i LGBTI de la Diputació de Barcelona i “realitzada en el marc de la campanya institucional del 25 de novembre, dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, pretén visibilitzar les múltiples i diverses violències sexuals existents a l’espai públic d’oci, posar sobre la taula noves eines de transformació social i donar pautes per utilitzar-les de manera conscient i compromesa.

Durant la primera part de la jornada es reflexionarà entorn al fet que la nostra identitat i la forma en que ens relacionem amb altres persones ve determinada en gran mesura per les imatges que ens rodegen. La representació de les dones com a cossos sexualitzats és un factor comú en tots els discursos mediàtics (publicitat, música, cine, premsa,…). Aquesta objectivació constant influeix de manera decisiva en la normalització de la violència cap a les dones i es tradueix en actes quotidians. Partint d’aquest fet veurem com les imatges són una potent eina de transformació i aprendrem a filtrar-les i utilitzar-les de manera conscient i compromesa.

Posteriorment es presentarà el marc teòric, ètic i jurídic sobre les violències sexuals en espais públics d’oci i s’aprofundirà en la matèria mitjançant la dinamització de diferents espais de reflexió”.

Més informació i programa AQUÍ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>