Share This Post

Noctámbulas / Noticias

Nou servei d’Atenció i Assessorament jurídic gratuït contra les violències sexuals

Nou servei d’Atenció i Assessorament jurídic gratuït contra les violències sexuals

[Más abajo en castellano]

Us presentem un nou servei que hem posat en marxa des de l’Observatori Noctàmbul@s de Fundació Salut i Comunitat finançat per l’Ajuntament de Barcelona: es tracta d’un número de telèfon i WhatsApp d’atenció i assessorament jurídic contra les violències sexuals, un espai anònim i gratuït. Es prestarà assessorament jurídic especialitzat en violència sexual, amb perspectiva de gènere i amb una mirada inclusiva i interseccional.

Quan? De moment, l’atenció serà dimarts i dijous de 16h a 18h, amb l’objectiu d’anar ampliant l’horari i el servei d’atenció.

A qui es dirigeix? A aquelles dones que hagin patit violències sexuals, o no i vulguin informar-se, a les seves persones properes que les vulguin acompanyar o a qualsevol persona que simplement cerqui informar-se. També serà un espai on les professionals que intervenen en l’abordatge i l’atenció de les violències poden consultar els dubtes legals que els hi sorgeixi en el marc d’aquesta intervenció.

Què fer si he patit un atac contra la llibertat sexual? A on vaig? Si no he pres la decisió de denunciar, què puc fer? Com puc saber si el que he patit és violència sexual? Què faig si m’assabento que una amiga ha patit una agressió? De quina manera la puc acompanyar?” El consultori telefònic i telemàtic que presentem donarà resposta a totes aquestes preguntes i més.

Esperem que sigui un servei útil i us animem que el feu extensiu a totes aquelles persones, centres o entitats que creieu que en algun moment els serà de gran ajuda.

DESCARGA EL DÍPTIC DE DIFUSIÓ AQUÍ. Imprimeix, comparteix, difon!


Os presentamos un nuevo servicio que hemos puesto en marcha desde el Observatorio Noctámbul@s de Fundación Salud y Comunidad financiado por el Ayuntamiento de Barcelona: se trata de un número de teléfono y WhatsApp de atención y asesoramiento jurídico contra las violencias sexuales, un espacio anónimo y gratuito. Se prestará asesoramiento jurídico especializado en violencia sexual, con perspectiva de género y con una mirada inclusiva y interseccional.

¿Cuándo? De momento, la atención será martes y jueves de 16h a 18h, con el objetivo de ir ampliando el horario y el servicio de atención.

¿A quién se dirige? A aquellas mujeres que hayan sufrido violencias sexuales, o no y quieran informarse, a sus personas cercanas que las quieran acompañar o a cualquier persona que simplemente quiera informarse. También será un espacio donde las profesionales que intervienen en el abordaje y la atención de las violencias puedan consultar las dudas legales que se les surja en el marco de esta intervención.

“¿Qué hacer si he sufrido un ataque contra la libertad sexual? ¿Adónde voy? Si no he tomado la decisión de denunciar, ¿qué puedo hacer? ¿Cómo puedo saber si el que he sufrido es violencia sexual? ¿Qué hago si me entero que una amiga ha sufrido una agresión? ¿De qué manera la puedo acompañar?” El consultorio telefónico y telemático que presentamos dará respuesta a todas estas preguntas y más. 

Esperamos que sea un servicio útil y os animamos a hacerlo extensivo a todas aquellas personas, centros o entidades a las que creéis que en algún momento les será de gran ayuda.

Share This Post