V Congrés per a l’erradicació de les violències masclistes des dels serveis socials i sanitaris // Barcelona

V Congrés per a l’erradicació de les violències masclistes des dels serveis socials i sanitaris // Barcelona

V Congrés per a l’erradicació de les violències masclistes des dels serveis socials i sanitaris // Barcelona

V Congrés per a l’erradicació de les violències masclistes des dels serveis socials i sanitaris // Barcelona
Mapa no disponible

Fecha/Hora
29/11/2021 - 02/12/2021
5:30 pm - 8:30 pm


Participem, com a Observatori Noctàmbul@s de la FCD, en el V Congrés per a l’erradicació de les violències masclistes des dels serveis socials i sanitaris.

Aquí tens tota la informació de l’esdeveniment extreta de la web de Hèlia Dones:

“Enllaç a Inscripcions: INSCRIPCIONS

Benvingudes al V Congrés per a l’erradicació de les violències masclistes des dels serveis socials i sanitaris 

Els propers 29 i 30 de novembre, i 1 i 2 de desembre de 2021de 17:30h a 20:30h, es celebrarà el V Congrés per a l’erradicació de les violències masclistes des dels serveis socials i sanitaris. Enguany el Congrés es realitzarà en format híbrid: presencial a l’Auditori del campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra a Barcelona, i en streaming 

Seran quatre dies amb ponències i espais de debat entorn les desigualtats i opressions que afecten les dones en els àmbits social i de la salut, incorporant la diversitat funcional com a eix transversal. El Congrés tractarà els reptes de millora en els circuits d’atenció a les dones en situació de violències masclistes; els drets sexuals i reproductius; l’abordatge de les violències sexuals; i les maternitats i criances. Es comptarà amb la participació de més de 20 expertes diverses  que aportaran els seus coneixements i experiències des de sectors diversos com el sanitari, l’acadèmic, i l’associatiu, i des de diferents àmbits d’actuació, tant al territori com a nivell internacional. La participació al V Congrés és gratuïta i oberta al públic general, tot i que sobretot va dirigida a estudiants i professionals de l’àmbit sociosanitari.  

Els congressos per a l’erradicació de les violències masclistes des dels serveis socials i sanitaris neixen inspirats en la pràctica de Health Work Committees (HWC), organització líder en l’àmbit de la salut pública a Cisjordània, Palestina, amb qui l’Associació Hèlia col·labora en diverses intervencions de cooperació. Des de fa anys, HWC forma tot el seu personal en la perspectiva de gènere i en la identificació, gestió i prevenció de les violències masclistes. A suggerència de HWC, l’any 2015 l’Associació Hèlia va a organitzar el primer Congrés, esdevenint al llarg dels anys un espai de reflexió col·lectiva i de propostes entorn la necessitat d’avançar cap a un abordatge feminista de la salut a Catalunya.  

El V Congrés és possible gràcies al treball col·lectiu de diverses entitats, entre elles la Xarxa CAPS – Centre d’Anàlisi i Programes Sanitaris, la Xarxa de Dones per la Salut, la Comissió de Violència Intrafamiliar de l’Hospital Clínic, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans de l’Hospital Clínic, i l’Associació de Dones No Estàndard. El Congrés comptarà amb la col·laboració de la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Barcelona i el Movimiento por la Paz (MPDL) i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD).  

La inscripció per participar és obligatòria i gratuïta, ja que les places són limitades. Has d’omplir un únic formulari a través del següent enllaç: INSCRIPCIONS

Aquí teniu el programa: